Матвієнков провалив обіцянку сприяти ухваленню державної програми збереження Азовського моря

Читать на русском
Матвієнков не виконав передвиборчу обіцянку сприяти ухваленню державної програми зі збереження Азовського моря.

Народний депутат України від одномандатного виборчого округу №57 (Маріуполь, Донецька область) Сергій Матвієнков провалив передвиборче програмне зобов'язання сприяти ухваленню державної програми збереження Азовського моря.

Таку обіцянку він дав 22 вересня 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

«Необхідна державна програма збереження Азовського моря, регулювання скидань прісних вод, боротьби з браконьєрством і забрудненням виробничими відходами», – написано в його передвиборчий програмі в розділі «Екологія – турбота держави й суспільства».

Азовське море – наймілкіше на планеті. Найбільше його забруднюють річки, що впадають у водойму, через які надходять виробничі відходи з металургійних заводів. Не меншої шкоди морю завдають активні морські перевезення та діяльність портів. До Азовського моря скидаються тисячі тонн мазуту, сірки й нафти, що призводить до забруднення дна та загибелі риби.

У серпні 2018 року в Маріуполі на узбережжі Азовського моря стався тотальний мор риби, яку викинуло на пляж. Експерти пов'язують це з дефіцитом кисню у воді через спекотну погоду, а екологи не виключають, що риба гине через забруднення моря.

Тим часом після виборів минуло вже майже чотири роки, але нардеп Матвієнков не подав жодного запиту або законодавчої ініціативи, яка могла б допомогти вирішенню цієї проблеми. Таким чином, обіцянка депутата вважається невиконаною.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Матвієнков дав 33 обіцянки, з яких виконав одну, а 13 – провалив.

Раніше ми аналізували, які законодавчі ініціативи обіцяли зареєструвати в Раді мажоритарники Донецької області.

Також «Слово і Діло» перевірило, в яких областях мажоритарники краще за всіх виконують свої обіцянки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: