Гройсман запропонував присвоїти Усику звання Героя України: реакція соцмереж

Читать на русском

Прем'єр Володимир Гройсман дуже зрадів перемозі Усика над росіянином і заявив, що запропонує присвоїти йому звання Героя України.
Слово і Діло

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що запропонує президенту Петру Порошенку привласнити боксеру Олександру Усику звання Героя України.

Нагадаємо, що Усик переміг росіянина Мурата Гассієва в бою за звання абсолютного чемпіона світу у важкій вазі. Усик – перший абсолютний чемпіон світу в історії України: він чемпіон світу за версією WBO, WBC, IBF та WBA.

«Історична перемога нашого Олександра Усика! Вкотре він доводить – сильніше українців у світі нікого немає! Запропоную президенту присвоїти Олександру звання Героя України!», – написав у Facebook прем'єр.

«Слово і Діло» розбиралося, як до пропозиції Гройсмана поставилися в соціальних мережах.

«Героя України Усику? Володимир Борисович і його піарники, здається, трохи перегрілися на передвиборному липневому сонці. На війні воювали й воюють люди, які куди більш заслуговують на це звання. Багато – посмертно. Але в прем'єрську голову приходять поп-варіанти. І це ще осінь не почалася. Смикатися починають все – і ті, хто балотується, і ті, хто начебто ні», – написав журналіст Євген Кузьменко.

«Героя України під час війни боксеру з неоднозначною позицією щодо цієї війни, серйозно? Здається, дехто вирішив нашвидкуруч піарнутися на перемозі Усика, й плювати на наслідки, як у нас прийнято. Савченко, видно, нічому не навчила?», – написав Андрій Глухенький.

«Мені здається, звання Героя України не заслуговує такого знецінення. Не можна давати вищу державну нагороду за добре виконану роботу. За хорошу роботу дають премії, підвищення, путівку на курорт. Деяким навіть машини, квартири й частку в бізнесі. А Герой України – це про героїзм, а не про роботу, за яку платять гроші. Усик відмінно відбоксував. Проявив він героїзм? Ризикував своїм життям? Врятував людину? Знищив ворогів? Ні. Він просто виконав свій контракт. Тому якщо Гройсман виконає свою обіцянку й таки дасть Героя України боксеру, це буде плювок в обличчя тим, хто виходив з-під Іловайська й Дебальцевого, брав Маріуполь, стояв на смерть у Донецькому аеропорту», – вважає Сергій Марченко.

«Взагалі у всіх цих пропозиціях Гройсмана від «давайте позбавимо держкомпанії премій» до «давайте дамо Усику Героя України» найбільше лякає не дурість самих пропозицій, а те, що він такими пропозиціями розраховує сподобатися «пересічному українцю». Це дає розуміння того, як він уявляє собі «пересічного українця», – написав Віктор Трегубов.

«Володимир Гройсман вирішив запропонувати президенту дати Олександру Усику звання Героя України. На мою думку, пропозиція відмінна й вкрай своєчасна. Я розумію, хочеться крісло, владу та фракцію в парламенті. Це нормально. Нормально й те, що політики використовують будь-який відповідний привід для піару. І взагалі, для початку Героя України потрібно присвоїти капітану баржі, що першою доправила Дніпром херсонські кавуни до Києва», – написав політтехнолог Володимир Макаровський.

«Наш прем'єр-міністр запропонував Усику звання Героя дати. Пропоную пану Гройсману поїхати до зони бойових дій або київського військового госпіталю. Там ви таких героїв побачите серед військових, такі історії героїчні почуєте, що доведеться щодня писати в Фейсбуці: «запропоную президенту присвоїти йому звання Героя України», – написав блогер Мирослав Олешко.

Відзначимо, після перемоги над росіянином Олександр Усик потрапив до топ-10 найкращих боксерів світу.

Хочете обговорити цей матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: