Парубій розповів про закон про нацбезпеку та оборону

Читать на русском
Андрій Парубій заявив, що парламент має до кінця тижня ухвалити закон про національну безпеку і оборону.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що парламент має до кінця тижня ухвалити закон про національну безпеку і оборону, оскільки це кінцевий термін перед проведенням саміту НАТО.

Про це він сказав під час Погоджувальної ради в понеділок, 18 червня, пише «Слово і Діло».

Навіщо насправді потрібен законопроект про нацбезпеку?У БПП прогнозують, що законопроект про національну безпеку у Верховній Раді може бути розглянутий уже до кінця травня. Навіщо й кому потрібен цей документ.

За його словами, найближчого пленарного тижня планується розглянути блок питань із нацбезпеки та оборони, серед яких є один фундаментальний.

Він додав, що профільний комітет із головами фракцій уже ухвалив усі правки й у вівторок має відбутися ще одне засідання, тож рада зможе приступити до його розгляду в другому читанні.

«Цього тижня є крайній термін, коли ми мали би його ухвалити, оскільки в липні відбудеться саміт НАТО й нам дуже важливо, щоб до саміту ми могли продемонструвати, що Україна готова до співпраці з НАТО і йде шляхом реформ», – сказав Парубій.

Він також зазначив, що цього тижня депутати також мають розглянути низку питань, що стосуються ветеранів АТО, захисту дітей, які не встигли ухвалити до червня, а також блок питань щодо культури, Антикорупційного суду та ратифікації угод з ЄС.

Нагадаємо, 5 квітня Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський законопроект про національну безпеку.

За законопроект №8068 проголосували 265 депутатів.

Президент України Петро Порошенко заявив, що у Верховній раді можуть проголосувати за закон про національну безпеку вже наступного тижня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: