У МЗС України назвали умови «нормандської» зустрічі

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, при яких умовах Київ буде згоден на проведення нормандської зустрічі.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна готова до зустрічі глав Міністерств закордонних справ «нормандського формату», яка планується, проте для цього є ряд вимог.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Інтер», передає Слово і Діло.

У МЗС позначили, що зустріч можлива, якщо до порядку буде включено питання безпеки, звільнення заручників і миротворчої місії.

«Буду говорити з німецьким міністром в найближчі дні. Спочатку теж зустрінемося втрьох або переговоримо по телефону, потім будемо дивитися, з чим виходимо на Росію» - заявив Клімкін, відповідаючи на питання, чи можна прогнозувати найближчим часом проведення зустрічей в «нормандському форматі».

Зустріч «нормандської четвірки»: про що говоритимуть та чи включаться СШАГлави держав нормандської четвірки найближчим місяцом мають намір провести зустріч, спрямовану на розгляд шляхів прискорення імплементації Мінських домовленостей. Про перспективи розповіли експерти.

Він ще раз наполіг, що ключовими є питання безпеки, звільнення політичних ув'язнених і заручників, а також концепт миротворчої місії на Донбасі.

«Я сказав і своєму французькому колезі, і німецькому: якщо включаємо ці три питання до порядку денного нормандської зустрічі - збираємося вчотирьох. Дуже сподіваємося, що найближчим часом на таку зустріч ми вийдемо», - заявив глава МЗС.

Раніше повідомлялося, що Глави держав України, Німеччини, Франції та Росії в найближчі місяці мають намір провести зустріч, спрямовану на розгляд шляхів прискорення імплементації «Мінська».

Також, саміт лідерів «нормандської четвірки» з питання розміщення миротворців ООН на Донбасі може пройти в травні в місті Ахен на заході Німеччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: