Українські чиновники подали е-декларації: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Українські чиновники оприлюднили декларації про доходи. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.
Слово і Діло

1 квітня в Україні завершився термін подачі електронних декларацій. Цьогоріч про своє майно та доходи відзвітували більш ніж 800 тисяч українців. Це на 300 тисяч менше, ніж у 2017 році.

Оприлюднили свої доходи топ-чиновники та антикорупціонери. Наприклад, президент України Петро Порошенко задекларував 16 мільйонів гривень доходів, а лідерка фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко живе в орендованому будинку. «Слово і Діло» з'ясовувало, що в соціальних мережах думають про декларації політиків.

«У нас, виявляється, зарплата президента країни менша, ніж зарплата антикорупціонера. Напевно, це круто. У Шабуніна за рік зарплата 842 тисячі 633 гривні. Члени правління організації Тетяна Пеклун і Дарина Каленюк отримали в ЦПК зарплату 647 тисяч гривень і 639 тисяч гривень відповідно. Члени правління Олександра Устинова та Анастасія Красносільська отримали виплати від ЦПК не як зарплату, а як дохід від підприємницької діяльності. Їхні виплати склали 590 тисяч гривень та 404 тисячі гривень відповідно. Якийсь Юрчишин Ярослав показав дохід 1 мільйон 422 тисячі. А в президента України зарплата 336 тисяч гривень за рік», – написав Роман Донік.

«Міністри-реформатори подали е-декларації. Не переживайте, дорогі «маленькі українці»: тут усе стабільно. Успішні дружини, які добре заробляють, мішки готівки, непогані зарплати, подарунки «від третіх осіб», спадок тощо», – написала Віталіна Буткалюк.

«Щороку гортаю декларації йі відвідує одна й та сама думка (не прийміть за пролетарську): як скромно я живу. А навздогін: як мало насправді потрібно людині для щастя», – написала журналістка Тата Урбанська.

«Все це е-декларування перетворилося на такий самий цирк, як і все, за що береться наша держава. Тимошенко поневіряється у винайманих кутках, заробляючи набагато менше за середнього київського журналіста. Живе на одну депутатську зарплату, але наймає лобістів у США на сотні тисяч (щоправда, говорить, платить не вона, а хто платить – не знає). У Ляшка вдома сотні тисяч баксів лежать і гектари землі на тлі жорстокої боротьби з олігархами. Юрій Бойко так само бідний, як і Тимошенко. Гройсман збожеволів на ґрунті колекціонування годинників вартістю в десятки тисяч доларів і земельних ділянок», – написав політолог Юрій Романенко.

«Люблю наприкінці березня-на початку квітня гортати реєстр декларацій. Мільйонні статки, будинки, автомобілі політиків, які говорять про тяжку долю народу, про опонентів, про реформи, корупцію, та й ще багато про що», – написала Юлія Родченко.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко наполягає на скасуванні Верховною Радою обов'язкового електронного декларування для представників громадських організацій, які займаються антикорупційною діяльністю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: