Меркель назвала ім'я своєї наступниці

Читать на русском
Лідерка Християнсько-демократичного союзу та канцлер Німеччини Анґела Меркель назвала ім'я кандидатки на посаду генерального секретаря партії.

Лідерка Християнсько-демократичного союзу та канцлер Німеччини Анґела Меркель назвала ім'я кандидатки на посаду генерального секретаря партії. Нею стала Аннегрет Крамп-Каренбауер, нинішня прем'єр-міністр федеральної землі Саар.

Як пише «Слово і Діло» з посиланням на DW, про це стало відомо 19 лютого.

З'ясувалося, що думає про наступника Ангела МеркельМеркель заявила, що має намір залишатися канцлером протягом чотирирічного терміну. Однак вона готова розглянути наступника.

Фігура прем'єр-міністра федеральної землі Саар прикметна тим, що її часто називають наступницею Меркель в партійному керівництві та можливим кандидатом на пост канцлера.

Остаточно кандидатуру Крамп-Каренбауер, мають затвердити на партійній конференції, призначеній на 25 лютого.

Нагадаємо, 7 лютого переговори між ХДС/ХСС і СДПН про створення Великої коаліції увінчалися успіхом. Партії дійшли згоди щодо масштабного коаліційного договору, розподіливши між партіями місця в кабінеті міністрів.

За даними газети Bild, після формування нової коаліції главою зовнішньополітичного відомства стане Мартін Шульц. В цей момент МЗС очолює Зігмар Габріель, який також представляє СДПН.

Крім того, соціал-демократи отримають також Мінфін і Міністерство праці та соціальних питань. Посади очільників Міноборони та МВС отримають представники ХДС/ХСС.

Остаточно створення Великої коаліції повинні затвердити соціал-демократи під час голосування на з'їзді партії.

Переговори про Велику коаліцію тривали з п'ятниці, 26 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: