Стало відомо, хто заважає легалізації зброї в Україні

Читать на русском
Президент та керівництво держави з Народного фронту проти легалізації короткоствольної вогнепальної зброї.

Президент та керівництво держави з «Народного фронту» проти легалізації короткоствольної вогнепальної зброї.

Про це «Слову і Ділу» розповів позафракційний народний депутат Віталій Купрій.

За його словами, такий висновок він зробив за наслідками спілкування з багатьма депутатами.

«Депутати з БПП та НФ можуть навіть говорити, що вони є прихильниками легалізації, але реально голоси не дадуть», – сказав Купрій.

Висловлюючи свою особисту думку, він зазначив, що виступає за існування ринку короткоствольної зброї в Україні.

«Більш того, вважаю, що в умовах військової агресії Російської Федерації можна було б роздавати зброю, зокрема автоматичну, спеціально підготовленим захисникам України, тим, хто відслужив в АТО. Наприклад, бійцям територіальних батальйонів. На кшталт Кайцеліт в Естонії, резервістської армії Швейцарії … І тоді, коли агресор знав би, що кожен будинок в Україні – це потенційний опорний пункт, це стримувало б агресію», – зазначив Купрій.

Народний депутат підкреслив, що сьогодні кожен злочинець має зброю, оскільки наразі немає жодних обмежень для того, щоб купити її на «чорному ринку».

«А от законослухняному громадянину немає можливості придбати зброю та захистити себе. Тому я вважаю, що потрібно спростити цей механізм. І якщо нам опоненти говоритимуть, що це збільшить кількість злочинів, то я хочу нагадати досвід Молдови, де після легалізації зброї кількість вбивств і особливо пограбувань та розбоїв зменшилася», – сказав Купрій.

У Раді придумали, як легалізувати вогнепальну зброюДепутати вважають, що питання легалізації зброї має вирішувати народ. Тому його варто винести на референдум.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», генпрокурор Юрій Луценко виступає за легалізацію короткоствольної вогнепальної зброї. На цей час у парламенті зареєстровані два законопроекти, які мають врегулювати обіг цивільної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: