НАБУ розслідує банкрутство компанії «Бельведер Україна»

Читать на русском

Працівник Антикорупційного бюро подав клопотання про доступ до документів про процес банкрутства компанії Бельведер Україна.

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали тимчасовий доступ до речей і документів, що містяться в судовій справі про банкрутство ТОВ «Бельведер Україна».

Таке рішення було ухвалене місяць тому одним із районних судів міста Києва, пише «Слово і Діло».

За версією слідства, арбітражний керівний – ліквідатор ТОВ «Бельведер Україна» Олексій Щербань, вступивши в змову з невстановленими посадовими особами «Авігаля», ухвалив рішення про відчуження майна «Бельведер Україна» та реалізацію його шляхом продажу на аукціоні за заниженою ціною. Сама процедура банкрутства була запущена ТОВ «Рафінад-медіа» нібито за борг перед ними в розмірі майже 10 млн грн за рекламні послуги. Як уточнюють у Бюро, 13 листопада 2014 року на аукціоні майно компанії було куплено «Авігалем» за 244 тис. грн, у той час як стартова ціна його була понад 65 млн грн.

Також наголошується, що в подальшому в листопаді 2016 року майно «Бельведер Україна» перепродане трьом фізичним особам, чим було завдано збитків інтересам АТ «Бельведер» на суму понад 65 млн грн.

На момент аукціону засновником фірми був чинний народний депутат від фракції «Народного фронту» Георгій Логвинський, який із кінця 2012 до червня 2014 року також було керівником компанії. З червня керувати компанією став Хаїм-Олександр Гершман.

Нагадаємо, НАБУ почало перевірку нардепа Сергія Льовочкіна за фактом можливого незаконного збагачення.

Раніше НАБУ також взялося за ще одного нардепа від «Опозиційного блоку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: