В Україні заговорили про перегляд Угоди про вільну торгівлю з ЄС

Читать на русском
За словами торгової представницы України, Угода про створення режиму вільної торгівлі застаріла та потребує допрацювання.

Угода про створення режиму вільної торгівлі застаріла та потребує допрацювання.

Про це заявила торгова представниця України Наталія Микольська під час щорічної зустрічі Yalta European Strategy, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Річ у тім, що переговори щодо цієї ЗВТ завершилися дуже давно. І ця угода вже застаріла. Квоти, зокрема, не працюють ані для України, ані для ЄС», - заявила вона.

Нагадаємо, що переговори щодо створення ЗВТ із Євросоюзом почалися 10 років тому, відразу після вступу України у Світову організацію торгівлі, а завершилися – у 2013 році. З цього часу документ не коригувався.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що «радикали» доб'ються перегляду угоди про ЗВТ з ЄС, якщо цього не зробить владаСказано 5 травня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Угода набула чинності за декілька років після підписання. Звичайно, що з цього часу вона застаріла. Змінилася і українська економіка, і європейська. Тепер нам треба сідати та дискутувати, де ми можемо додатково піти назустріч і скасувати ці обмеження», - додала Микольська.

Своєю чергою, режим ЗВТ розпочав діяти з 1 січня 2015 року. Згідно з Угодою про асоціацію, сторони мають право розпочати переговори про корекцію угоди після трьох років з моменту набрання її чинності.

«Ще 2012 року із ЄС працювали декілька тисяч українських компаній. Минулого року – 12 тисяч. А лише протягом першого півріччя ця кількість зросла на 40%», - розповіла Наталія Микольська.

Нагадаємо, 1 серпня набула чинності Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою.

Уряд Канади виділив $13 мільйонів на програму розвитку і підтримки Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: