Волкер виступив за якнайшвидше врегулювання конфлікту на Донбасі

Читать на русском
Влада США розуміють, що ситуація на Донбасі є агресією Росії проти України, а не внутрішнім конфліктом.

Сполучені Штати Америки виступають за швидке вирішення конфлікту на Донбасі.

Про це на брифінгу в Краматорську Донецької області заявив спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер, передає «Слово і Діло».

Спецпредставник США Волкер і посол Йованович приїхали в зону АТОСпецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер та посол США в Україні Марі Йованович розпочали візит в зону АТО.

«Це не конфлікт, це війна. Це криза, який необхідно дозволити якомога швидше», - заявив Волкер.

Раніше, спецпредставник США по Україні назвав конфлікт на Донбасі «гарячою війною».

«Я приїхав сюди (на Донбас, - ред.) особисто, щоб ознайомитися з деталями цих подій. Можу сказати - це жахлива трагедія, адже ми знаємо, що Україна квітуча держава. Наше головне завдання - відновити цілісність і суверенітет України. Як я зрозумів, це не заморожений конфлікт, а гаряча війна», - підкреслив Волкер.

Також повідомляється, що делегація США відвідала прифронтову Авдіївку, де провела зустріч з військовими, представниками військово-цивільної адміністрації і постраждалими мирними жителями.

Як відомо, днями Конгрес США оприлюднив новий законопроект щодо санкцій проти Росії і Ірану.

Нагадаємо, політичний експерт оцінив призначення Курта Волкера спецпредставником США по Україні та розповів «Слову і Ділу», як це вплине на врегулювання конфлікту на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: