Авіакатастрофа Boeing 777: злочин, який залишиться без покарання?

Читать на русском
Олександр Горбаткоголовний координатор «Донбас SOS»

Усім було зрозуміло, хто збив «Боїнг», як і те, що якщо є очевидні підозрювані, то має бути очевидна реакція на такі наслідки. Однак навіть через три роки офіційно підозрювані так і не названі.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив експерт із цивільно-військової координації Олександр Горбатко, підбиваючи підсумки третіх роковин розслідування загибелі «Боїнга-777» рейсу MH17.

«Через три роки говорити про результати все ще не доводиться. З іншого боку, такі процеси дійсно завжди складні, й не варто очікувати, що результати будуть навіть у найближчі рік-два. Судові процеси за фактом ще навіть не почалися, а звинувачення нікому не висунуті», – констатував Горбатко.

Проте, на його думку, уникнути відповідальності в цій ситуації все одно не вийде.

Катастрофа МН17. Як терористи приховують правду (ІНФОГРАФІКА)Катастрофа МН17. Як терористи приховують правду (інфографіка)

«Тиск іде дуже серйозний. Міжнародна позиція, докази розслідувань, родичі, постійні акції в Гаазі – все сукупно рано чи пізно спрацює. Процес неминучий. Уже не ті часи й не ті технології, коли можна було такі речі приховати й уникнути покарання», – зазначив експерт.

«Навіть якщо виконавців і не дістануть, очевидною буде сторона, звідки був зроблений постріл і чиї команди виконувалися. Тобто ниточка все одно приведе до РФ. Це вже видно за кроками міжнародного співтовариства, яке відкрито говорить про агресію Росії», – додав Горбатко.

Безумовно, зазначив він, РФ продовжуватиме гнути свою лінію.

Офіційна позиція російських ЗМІ щодо MH17 залишається незмінною. В них є чітко розроблений план. Для РФ і непідконтрольних Україні територій це працює.

«Наша країна ще не навчилася працювати з російською пропагандою. Це водночас і недолік, але й певний плюс, тому що ми не втягуємося в цю брудну гру», – підкреслив фахівець.

«Трибунал неминучий, просто зараз не та ситуація в усіх площинах. Питання, ймовірно, затягнеться на роки, а поки що це, на жаль, не на часі», – резюмував Олександр Горбатко.

Як повели себе бойовики після того, як збили авіалайнер, аналітики «Слова і Діла» розповіли в матеріалі «Катастрофа МН17. Як терористи приховують правду».

Раніше президент України Петро Порошенко пообіцяв, що винні в падінні літака «Малазійських авіаліній», в результаті якого загинули близько 300 людей, понесуть відповідальність, і заявив, що буде споруджено меморіал пам'яті жертв цієї катастрофи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: