Оксана Продан провалила кампанію з контролю за діяльністю Рахункової палати

Читать на русском
6 квітня нардеп Оксана Продан оголосила про початок роботи з контролю за діяльністю членів Рахункової палати.

Член Комітету Верховної Ради України з питань податкової і митної політики, народний депутат України Оксана Продан не дотрималася обіцянки спрямувати депутатські запити членам Рахункової палати з метою перевірки їхньої діяльності.

Обіцянка була озвучена 5 квітня 2017 року, передає «Слово і Діло».

Тоді Продан заявила, що депутати-«ударівці» відправлять всім членам Рахункової палати депутатські запити з вимогою відзвітувати про кожну перевірку.

Наступного дня депутатка оголосила про початок роботи з контролю за діяльністю Рахункової палати. Вона поточнила, що депутати «УДАРу» мають намір змусити кожного члена Рахункової палати прозвітувати, що саме вони робили і які справи щодо корупціонерів передали до правоохоронних органів.

У колективному Відкритому листі від Рахункової палати, оприлюдненому 7 квітня й адресованому Продан Оксані Петрівні, йшлося про виявлення бюджетних правопорушень, неефективне використання коштів державного бюджету та порушень адміністрування його дохідної частини загалом на суму 39,7 млрд. гривень. Також мовилося про передачу 39 матеріалів з ознаками злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України, до правоохоронних органів.

Проаналізувавши депутатські запити «УДАРу», зареєстровані на сайті Верховної Ради, «Слово і Діло» виявило, що станом на 1 червня 2017 року запитів до членів Рахункової палати серед них немає.

Зазначимо, раніше Продан порахувала втрати від нелегального видобутку бурштину, заявивши, що Україна щорічно втрачає суму, рівну оборонному бюджету країни.

Загалом рівень відповідальності члена фракції партії «Солідарність» - Блок Петра Порошенка» Оксани Продан становить 42%. З 31 обіцянки вона виконала 13, і стільки ж залишаються у процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: