Фінкомітет Ради вимагає від Порошенка визначитися з кандидатурою на посаду глави НБУ

Читать на русском
Фінансовий комітет Верховної Ради направив звернення до Президента України про внесення кандидатури на посаду глави НБУ.

Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності направив звернення до Президента України із закликом прискорити внесення кандидатури на посаду голови Національного банку.

Про це повідомив голова фінансового комітету Сергій Рибалка, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні профільного комітету.

Наступник Гонтаревої: що запропонує МВФ і хто може поставити ультиматум АПГолова комітету економістів України назвав фактори, які впливатимуть на обрання нового керівника НБУ, і пояснив, чому ризики продовження банкопаду зберігаються.

«Ситуація у фінансовій системі залишається вкрай складною. Ми не маємо права зволікати з проведенням реформ. Треба якомога швидше відновити довіру до банківської системи і створити умови для доступного кредитування малого і середнього бізнесу. Наш фінансовий комітет наполягає на необхідності всебічного обговорення нової кандидатури на посаду голови Національного банку. Для нас надзвичайно важливо знати, якими він бачить головні завдання Національного банку з розвитку економіки України», - сказав Сергій Рибалка.

Раніше нардеп Сергій Тарута назвав головних претендентів на посаду Гонтаревої, яких розглядають в Адміністрації президента.

Також повідомлялося, що екс-глава виборчого штабу Віктора Януковича Сергій Тігіпко може змінити Валерію Гонтареву на її посаді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: