Стану війни може відповідати не візовий режим, а заборона на подорожі між Україною і РФ

Читать на русском
Богдан Яременко

Запровадження візового режиму з РФ у контексті останніх рішень української влади має дуже логічний вигляд. Тим паче що говорить влада про це давно. Насправді візи – лякалка для росіян, як і обіцянки Порошенка ввести воєнний стан у разі загострення на фронті.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав дипломат, голова правління фонду «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко, передає «Слово і Діло».

«Запровадження візового режиму з точки зору зворотньої реакції суспільства для влади навіть безпечніший крок, аніж заборона російських компаній вкупі з їх програмним мотлохом. Адже в Росію їздить менше людей, ніж сидять в Однокласниках. Ну, і ті, хто їздять в Росію, напевно, в соцмережах виступає небагато, та й на протести не всі підуть», - підкреслив дипломат.

На його погляд, відповідь на питання, чи можуть на цьому грунті виникнути реальні протести, залежить від кількох факторів.

Візовий режим з Росією зашкодить українцям і розширить агентурну мережу ФСБ у нашій країніПоліттехнолог припустив, з чим може бути пов'язаний намір уряду ввести візовий режим з РФ і розповів про можливі наслідки.

«Якщо Росія у відповідь на введення Києвом візового режиму захоче залишатися «відкритою для громадян братнього українського народу» і не запровадить дзеркально візовий режим – це одна ситуація. Але чомусь здається, що уникнути цього кроку у відповідь Росія не зможе, і громадяни України будуть змушені вилаштуватися в черги при російських консульствах в Україні, підстави для існування яких благородно продовжує створювати українська влада», - наголосив він.

Без розірвання дипломатичних відносин, без законодавчого визначення російської збройної агресії проти України що би не вигадувала українська влада – це сприйматиметься як напівкрок, напівзахід, вигадка, призначена приховати власну політичну неспроможність.

«Введення віз стане черговою спробою української влади грати на настроях найбільш політично активних громадян, патріотів. Критикувати цей крок буде важко, бо він нібито в правильному напрямку. Але підтримати і виправдати його буде ще важче. Адже, по суті, стану війни повною мірою може відповідати не візовий режим, а заборона на подорожі між Україною і РФ за винятком тих випадків, на які існує згода українських спецслужб», - вважає Богдан Яременко.

У Кремлі відреагували на ініціативу українських нардепів, назвавши наміри «русофобськими дискусіями» і натякнули на негативні наслідки.

Тим часом у МВС анонсували, що рішення майже ухвалене, а цивілізовані країни світу цілковито підтримають такий крок України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: