Безвіз з заморськими територіями країн ЄС буде запроваджений восени

Читать на русском
Безвізовий режим з заморськими територіями Франції і Нідерландів запрацює для громадян України не раніше осені.

Безвізовий режим з заморськими територіями Франції і Нідерландів запрацює для громадян України не раніше осені.

Про це розповіли в Департаменті консульської служби МЗС «Європейській правді», пише «Слово і Діло».

Повідомляється, що безвізовий режим між Україною і ЄС не буде поширюватися на віддалені від Європейського континенту острова, що мають статус «заморських територій».

Міністерство закордонних справ вже почало переговори щодо запровадження безвізу з цими територіями, але цей процес потребуватиме додаткового часу.

«Запровадження безвізових поїздок на заморські території королівства Нідерланди ... очікується не раніше осені 2017 року», - йдеться у відповіді ДКС МЗС.

Дипломати пояснюють, що процедура є тривалою через те, що острівні території - Аруби, Кюрасао і Сінт-Мартен - проводять власну міграційну політику.

Безвіз наближається: за день українці оформили 19 тисяч біометричних закордонних паспортівДержавна міграційна служба України запевняє, що ситуація з видачею біометричних паспортів для виїзду за кордон у цілому контрольована.

Шодо заморських територій Франції ситуація інша, рішення про безвіз ухвалюється в Парижі, проте воно також не є автоматичним і «вимагає внесення змін до чинного законодавства Франції».

У число заморських територій Франції входять Гваделупа, Майотта, Мартініка, Французька Гвіана, Реюньйон, Сен-Бартелемі, Сен-Мартен, Сен-П'єр і Мікелон, Уолліс і Футуна, Французька Полінезія.

Нагадаємо, безвізовий режим з Євросоюзом для України повинен набути чинності з 12 червня 2017 року.

Раніше повідомлялося, що Україна також веде переговори про скасування візового режиму з Гібралтаром.

У той же час, народні депутати у Верховній Раді оцінюють можливу кількість голосів за запровадження візового режиму з Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: