В Європу без віз: що потрібно знати про отримання біометричного паспорта в Україні

Читать на русском

Біометричні закордонні паспорти станом на початок травня оформили вже близько 3,3 млн громадян України. З моменту голосування Європейського парламенту за безвіз для України, тобто з 6 квітня, документи нового зразка отримали близько 100 тис. українців. До речі, запроваджені вони вже досить давно: ще з 1 січня 2015 року, однак лише зараз українці почали масово змінювати документи. Від старого закордонного паспорта вони відрізняються передусім наявністю електронного мікрочіпа, що містить інформацію про його власника.

Отримати новий паспорт для виїзду за кордон може будь-який громадянин України, незалежно від того, проживає він на підконтрольній уряду чи на окупованій території. Для цього необхідно лише звернутися до підрозділу Державної міграційної служби. Залежно від терміновості виготовлення документа, коштуватиме він від 557 до 810 грн.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» представило моніторинг нових туристичних напрямків за цінами й візовими вимогами. Для тих, хто планує провести відпустку в Україні, портал підготував кошторис витрат на дорогу автомобільним та залізничним транспортом із найбільших міст країни до популярних морських курортів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: