Сенцов отримав премію американського ПЕН-центру

Читать на русском
З 42 лауреатів премії Свобода писати на момент нагородження 38 перебували у в'язниці. Більшість із них вийшли з в'язниці протягом 18 місяців з моменту нагородження.
Олег Сенцов

Український режисер Олег Сенцов отримав премію американського ПЕН-центру імені Барбари Голдсміт «Свобода писати».

Про це повідомив депутат Мустафа Найем у Facebook, передає «Слово і Діло».

За його словами, Сенцову дали цю нагороду «за мужність виступити проти нетерпимості до свободи думки й добросовісного інакомислення».

Церемонія нагородження відбулася в Американському музеї природної історії в Нью-Йорку. Від імені Олега Сенцова премію PEN America отримала двоюрідна сестра режисера Наталія Каплан.

Премію Барбари Голдсміт вручають з 1987 року. З 42 її лауреатів на момент нагородження 38 перебували у в'язниці. Більшість лауреатів премії «Свобода писати» вийшли з в'язниці протягом 18 місяців з моменту їхнього нагородження.

Нагадаємо, Сенцова затримали в окупованому Криму в 2014 році. Наприкінці серпня минулого року його визнали винним в організації терористичної групи й засудили до 20 років колонії суворого режиму.

В 2016 році Олег Сенцов став володарем Національної премії імені Тараса Шевченка.

Також нещодавно в прокат вийшов документальний фільм про режисера Олега Сенцова «Процес».

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що матиме на увазі прохання режисера Олександра Сокурова про вирішення ситуації із засудженим українським режисером Олегом Сенцовим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: