Відновлення смертної кари в Туреччині – Ердоган оголосив свою «першу задачу»

Читать на русском
Після оголошених результатів конституційного референдуму Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що має намір повернути в Туреччину смертну кару.

Після оголошених результатів конституційного референдуму Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що має намір повернути в Туреччину смертну кару.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Reuters.

«Для схвалення смертної кари потрібна підтримка не менше двох третин депутатів турецького парламенту. Якщо серед депутатів ця ідея не отримає достатньої підтримки, тоді буде проведено референдум», - сказав Ердоган.

При цьому референдум можливо буде провести якщо за пропозицію проголосує 60 відсотків членів парламенту.

Про бажання повернути смертну кару Ердоган повідомив ще влітку, після перевороту в країні та спробі повалити уряд.

Референдум: Анкара змінює закони Ататюрка. Ердоган проти «Батька нації»Експерт-міжнародник оцінив ситуацію з проведенням референдуму в Туреччині щодо поправок до конституції, після прийняття яких країна стане президентською республікою.

При цьому, він додав, що його не цікавить думка Заходу, а тільки воля турецької нації.

Як зазначає Reuters, введення смертної кари буде означати кінець переговорів про вступ Туреччини в ЄС. Франція вже озвучила категоричну позицію з цього приводу.

Відзначимо, що останній раз смертний вирок був приведений у виконання в Туреччині в середині 80-х років, а скасований цей вид покарання у 2004 році.

Нагадаємо, за підсумками референдуму, поправки затвердили. Ердоган отримав можливість переобратися ще на два терміни та залишитися главою Туреччини до 2029 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: