Україна очима США: якою мірою Тіллерсон насправді міряє війну на Донбасі

Читать на русском
Микола Сунгуровськийдиректор військових програм

** Панікувати і робити висновки заздалегідь точно не варто. По-перше, політика США на одному Тіллерсоні не закінчується. По-друге, якщо об'єктивно зважити ситуацію, то порушене питання цілком правомірне, принаймні, з точки зору американців. **

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, оцінюючи провокаційну заяву держсекретаря США про те,

«З огляду на персону Тіллерсона, зокрема, для людини з мисленням фінансиста, підприємця, треба визнати, мегарівня – він от лише такими мірками і може міркувати. Тобто, а скільки я і Америка повинні заплатити за всю цю історію. Гуртом чи я один? Грубо кажучи, Тіллерсон чітко дав зрозуміти: одні США фондом допомоги Україні не будуть», – пояснює військовий експерт.

США розглядають конфлікт в Україні через призму того, що якщо це європейське питання, то нехай Європа теж бере участь в його вирішенні.

«США дали зрозуміти – Європа в цьому бере участь повною мірою, тому на безкоштовні подарунки нам особливо розраховувати не варто», - підкреслив він.

«Це багатьох дратує. Але, за фактом, це зондування ґрунту: скільки коштуватиме кампанія в Україні. Від України ніхто не відхрещувався. Але сама по собі Україна цінна тільки для нас самих. А от як приклад порушення міжнародного порядку - наша країна для них важлива», - проаналізував Микола Сунгуровський.

Нагадаємо, за підсумками візиту в Москву Рекс Тіллерсон заявив, що

Також Тіллерсон запевнив, що «Вашингтон не допустить жодних пакетних домовленостей щодо вирішення ситуації в Україні та Сирії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: