Тіллерсон вважає Україну перешкодою для відносин з РФ

Читать на русском
Глава Держдепу США Рекс Тіллерсон вважає, що відносини Росії і США знаходяться на низькому рівні, а Україна - головна перешкода на шляху для їх поліпшення.

Глава Держдепу США Рекс Тіллерсон вважає, що відносини Росії і США знаходяться на низькому рівні, а Україна - головна перешкода на шляху для їх поліпшення.

Зокрема глава російського МЗС Сергій Лавров заявив, що Москва і Вашингтон можуть відновити прямі консультації з українського питання.   Про це заявили глави Держдепу США і МЗС РФ на прес-конференції в Москві, пише «Слово і Діло».

«Поки прогрес по Мінським угодами не буде досягнутий, ситуація в Україні залишатиметься перешкодою для поліпшення відносин між США і Росією», - сказав він.   Держсекретар зазначив, що Росія може вплинути на зменшення насильства і відведення військ на Донбасі.

«Росія може досягти прогресу у виконанні (Мінських угод) шляхом деескалації насильства і вжити заходів для відведення збройних сил сепаратистів і важкого озброєння, щоб спостерігачі ОБСЄ могли виконати свою роль», - заявив Тіллерсон.

Держсекретар США: санкції проти РФ залишаться до виконання Мінська і повернення КримуДержавний секретар США Рекс Тіллерсон пообіцяв, що санкції проти Росії залишаться в силі, доки вона не поверне анексований Крим і не виконає умови Мінських угод.

Водночас Лавров заявив, що Росія і США можуть відновити прямі консультації з українського питання.

«Ми відчули зацікавленість нинішньої адміністрації продовжити двосторонні контакти на цю тему, з тим щоб допомагати шукати практичні шляхи в реалізації в повній мірі мінських домовленостей», - сказав російський міністр.

Нагадаємо, що вчора президент Петро Порошенко поговорив з Тіллерсоном по телефону. За його словами, держсекретар пообіцяв не допустити будь-яких пакетних домовленостей щодо вирішення ситуації в Україні та Сирії.

Як повідомлялося, Кремль зустрів Тіллерсона «несподівано неприязно». Проте, Москва заявила про готовність відновити меморандум щодо Сирії, припинений після ракетного удару США,

Також відзначимо, що після зустрічі з Лавровим Тіллерсон зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: