У Пентагоні перевіряють можливу причетність РФ до хімічної атаки в Сирії

Читать на русском
Міністерство оборони США перевіряє всі обставини хімічної атаки урядових сил Сирії в провінції Ідліб і можливу причетність до неї Росії.

Міністерство оборони США перевіряє всі обставини хімічної атаки урядових сил Сирії в провінції Ідліб і можливу причетність до неї Росії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

«Як мінімум, росіянам не вдалося приборкати діяльність сирійського режиму», – розповів американський чиновник на умовах анонімності.

США запровадять нові економічні санкції проти СиріїСполучені Штати найближчим часом оголосять про додаткові санкції щодо Сирії, повідомив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Джерело додало, що США не можуть відкрито заявити про причетність Росії, але ретельно вивчають дані про можливу допомогу РФ в організації хіматаки.

При цьому інше джерело в Міноборони США зазначило, що російські військові тісно співпрацювали з сирійськими на авіабазі Шайрат, однак не зміг відповісти на питання чи знали вони про наявність хімічної зброї на борту літаків сирійських ВПС.

Нагадаємо, під час ракетного удару США по авіабазі в Сирії на ній знаходилися російські військові, при цьому інформації про постраждалих серед росіян не надходило.

Президент України Петро Порошенко заявив про підтримку ракетного удару США по авіабазі в Сирії у відповідь на застосування хімічної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: