У Росії визнали екстремістськими зображення нафарбованого Путіна

Читать на русском
Міністерство юстиції Росії внесло до списку екстремістських матеріалів плакат із зображенням президента РФ Володимира Путіна з нанесеним на обличчя макіяжем за натяк на нетрадиційну сексуальну орієнтацію.
фото: Reuters

Міністерство юстиції Росії внесло до списку екстремістських матеріалів плакат із зображенням президента РФ Володимира Путіна з нанесеним на обличчя макіяжем за «натяк на нетрадиційну сексуальну орієнтацію».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК».

Згідно з формулюванням Мін'юсту РФ «У схожого на главу держави чоловіки на плакаті були нафарбовані вії і губи, що за задумом автора плаката, має служити натяком на нібито нетрадиційну сексуальну орієнтацію президента Росії».

В оновлений федеральний список екстремістських матеріалів потрапило зображення, яке з'явилося ще 7 травня 2014 року на сторінці користувача «Вконтакте» Олександра Цвєткова. Незабаром після цього Центральний райсуд Твері прийняв рішення про визнання зображення екстремістським і аккаунт був заблокований.

Нагадаємо, 4 квітня президент Росії Володимир Путін підписав закон про дозвіл росіянам з санкційних списків не надавати звітів про доходи і не платити податки в РФ в особливих випадках.

Також він підписав закон про заборону грошових переказів з РФ в Україну за допомогою іноземних платіжних систем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: