Безвізові дебати: Європарламент готовий скасовувати візи для українців

Читать на русском
Під час дебатів про скасування візового режиму для українців представники найбільших груп Європарламенту висловилися за підтримку цього рішення.

Під час дебатів про скасування візового режиму для українців представники найбільших груп Європарламенту висловилися за підтримку цього рішення.

Про це повідомляє «Укрінформ», пише «Слово і Діло».

Від імені Єврокомісії закликала депутатів підтримати скасування візових вимог для українських громадян єврокомісар з питань юстиції Віра Юрова.

«Це є сильним сигналом для громадян, які бачать свою країну на європейському шляху», - підкреслив депутат від Польщі Міхал Боні.

На думку німецького депутата Міхаеля Галера, Євросоюз вже занадто затягнув безвіз для України, який українські громадяни заслужили.

Віце-президент Європарламенту Річард Чарнецький висловив переконання, що Україна стане членом ЄС.

Нідерландський парламентар Йоханнес ван Бален зазначив, що парламент його країни скоро повинен завершити процес ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

МЗС: кремлівське лобі в Європарламенті не завадить Україні отримати безвізПропозиція дрібної політсили євроскептика Найджела Фараджа не надавати безвіз Україні не буде підтримана Європарламентом.

«Україна є частиною Європи. І ми не повинні про це забувати», - підкреслив чеський парламентар Яромир Штетина.

Європарламентарі під час дискусії також акцентували увагу на необхідності посилення підтримки України в умовах протистояння російської агресії, допомоги в утвердженні демократії, верховенства права і сприяння економічному розвитку.

Іванна Климпуш-ЦинцадзеНародний депутат України
Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна зовсім скоро отримає безвізовий режим з ЄССказано 9 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Проти безвіза для України виступили лише деякі депутати, які представляли крайні праві націоналістичні фракції.

Голосування по безвізу для України пройде в Європарламенті у четвер, 6 квітня.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз зволікає з безвізом для України через вибори у Франції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: