Євродепутат Хармс назвала «кроком назад» рішення Порошенка щодо е-декларування

Читать на русском
Депутат Європарламенту Ребекка Хармс висловила думку про те, що Петро Порошенко не повинен був підписувати зміни до е-декларування.

Депутат Європарламенту Ребекка Хармс висловила думку про те, що Петро Порошенко не повинен був підписувати зміни до е-декларування.

Про це йдеться в заяві Хармс, текст якого є у «Європейської правди», пише «Слово і Діло».

«Рішення президента не ветувати, а підписати поправки до закону про електронне декларування - це величезне розчарування. Внесені поправки повинні бути переглянуті. Особлива орієнтація цих поправок на НВО, що діють в боротьбі з корупцією, пом'якшення правил прозорості, це значний крок назад в процесі реформування України», - заявила Хармс.

«Недовіра по відношенню до громадянського суспільства, яке відіграє конструктивну і важливу роль у всьому процесі реформ, є шкідливим і контрпродуктивним для боротьби проти корупції та політичного процесу в Україні», - додала євродепутат.

Боротьба з корупцією чи удар по громадському сектору: підводні камені е-декларуванняПолітолог, керівник центру «Ейдос» поділився міркуваннями щодо розширення переліку декларантів, зокрема, за рахунок громадських активістів-борців із корупцією.

Нагадаємо, 27 березня президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону «Про протидію корупції», згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

У понеділок на зустрічі з представниками громадських організацій Порошенко заявив, що законопроект повинен бути підписаний через необхідність врахування інтересів військовослужбовців.

Однак президент підтримав необхідність створення робочої групи за участю представників громадських організацій, АП і депутатів Ради для узгодження змін до відповідного закону.

Раніше у Німеччині розкритикували зміни в закон про е-декларування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: