У центрі Києва застрелили колишнього депутата Держдуми РФ Вороненкова

Читать на русском
У центрі Києва у стрілянині вбитий колишній депутат Держдуми Росії Денис Вороненков, який восени минулого року залишив РФ і отримав українське громадянство у грудні 2016 року.
Нижний сейчас

У центрі Києва у стрілянині був вбитий колишній депутат Держдуми Росії Денис Вороненков, який восени минулого року залишив РФ і отримав українське громадянство у грудні 2016 року.

Про це в ефірі каналу «112 Україна» розповів начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко, повідомляє «Слово і Діло».

На уточнююче запитання, чи є вбитий екс-депутатом Держдуми Вороненковим, Крищенко відповів: «Так. Я можу це підтвердити».

Найвідоміші росіяни, що отримали притулок в УкраїніСписок росіян, що обрали Україну з політичних переконань, стає все ширшим: останнім гучним скандалом із цього приводу стало отримання українських паспортів екс-депутатами Держдуми Росії Вороненковим та Максаковою.

У свою чергу, глава Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що стрілянина біля готелю Прем'єр-палас у центрі Києва не має стосунку до жодних операцій СБУ.

«Попередні дані, які є у мене, в крайньому випадку, Служба безпеки такої спецоперації не проводила. У районі Прем'єр-паласу дійсно є, на жаль, і загиблі, і поранені... Там зараз працюють слідчо-оперативні групи Національної поліції і Служби безпеки», – підкреслив він.

Протягом стрілянини охоронець Вороненкова встиг вистрілити у вбивцю і сам отримав поранення. Зараз обидва поранених знаходяться в лікарні, їх охороняє поліція.

Нагадаємо, Слідчий комітет Росії (СКР) оголосив у розшук екс-депутата Держдуми РФ від КПРФ Дениса Вороненкова, який прийняв українське громадянство.

Раніше Вороненков дав свідчення українському слідству в рамках провадження про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: