Росія відправила на Донбас черговий «гумконвой» з напівпорожніх фур

Читать на русском
Росія відправила на Донбас 63-й гуманітарний конвой із 40 напівпорожніх вантажівок нібито з дитячим харчуванням.
фото: ТСН

Росія відправила на Донбас 63-й гуманітарний конвой із 40 напівпорожніх вантажівок нібито з дитячим харчуванням.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Державної прикордонної служби України.

«Сьогодні вранці російська сторона у черговий раз в односторонньому порядку здійснила оформлення 63-го так званого гуманітарного конвою, – розповіли прикордонники.

«Дорогий» Донбас: навіщо РФ удвічі скоротила кількість «гумконвоїв»?Політолог пояснив чому Росія скорочує кількість «гумконвоїв» на Донбас і для чого заявила про це офіційно.

У Держприкордонслужбі зазначили, що переміщення «гумконвою» відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства та узгоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей.

При цьому українська сторона змогла лише візуально оглянути вантаж без перевірки вмісту.

«У цілому з 5:45 до 6:20 через російські пункти пропуску «Донецьк» і «Матвєєв Курган» на в'їзд в Україну пройшли дві колони «гумконвою» в складі 40 автомобілів. Вантажівки перевозили переважно нібито дитяче харчування», – повідомили прикордонники.

Достовірно підтвердити, що в ящиках перебував заявлений вантаж, було неможливо, оскільки вони були запаковані плівкою синього кольору з написом «Гуманітарна допомога дітям Донбасу».

У Держприкордонслужбі також розповіли, що машини були завантажені трохи більше, ніж на половину.

Нагадаємо, у Росії заявили, що скоротять кількість «гуманітарних конвоїв» на Донбас з двох до одного на місяць, починаючи з квітня.

У попередньому, 62-му конвої, який українські прикордонники також не могли доглянути, перевозилися нібито продукти харчування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: