США закликали РФ дотримуватися тиші на Донбасі

Читать на русском
Держдеп США закликав Росію і «терористів, яких вона підтримує» дотримуватися режиму припинення вогню на сході України негайно.

Держдеп США закликав Росію і «терористів, яких вона підтримує» дотримуватися режиму припинення вогню на сході України негайно.

Відповідну заяву оприлюднено на сайті американського відомства в неділю, 26 лютого, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».   «Сполучені Штати уважно стежать за зростанням насильства на сході України останніми тижнями і небажанням змішаних російсько-сепаратистських сил дотримуватися домовленостей про припинення вогню, що передбачені мінськими угодами», - йдеться в повідомленні.

Ніяких прямих переговорів із бойовиками та їхньої легітимізації не буде – ГеращенкоВіце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко прокоментувала можливість прямих переговорів з ватажками самопроголошених республік.

США також засуджують напад російсько-терористичних військ на спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і захоплення ними безпілотного літального апарату місії.

«Необхідно, щоб ці сили припинили атаки на цивільну інфраструктуру, зокрема Донецьку фільтрувальну станцію водопостачання. США знову закликають Росію і бойовиків, яких вона підтримує, негайно припинити вогонь, вивести всі важкі озброєння і надати повний і безперешкодний доступ спостерігачам місії ОБСЄ», - підкреслили в Держдепі.

Нагадаємо, 24 лютого в ОБСЄ звинуватили сепаратистів в обстрілі спостерігачів і захопленні безпілотника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: