Вихідні та свята в Україні: скільки будемо відпочивати в 2017 році

Читать на русском

В середньому кожен українець, що працює, витрачає на роботу 62% власного часу. Такі результати дослідження Eurostat, присвяченого вивченню робочого розпорядку українців, представляє «Слово і Діло». У 2017 році загальний робочий час кожного українського працівника складе в середньому 225 днів або 1569 годин (з урахуванням 8-годинного робочого дня й години обідньої перерви).

На відпочинок же буде відведено вдвічі менше часу: 116 днів, 105 з яких складають вікенди (суботи та неділі) й 11 – державні свята. Крім того, Кодекс законів про працю гарантує кожному працівнику 24-денну щорічну відпустку. Раніше «Слово і Діло» вже визначило, що загальна кількість відпусток та державних свят в Україні є дещо більшою, ніж у середньому в Європейському Союзі.

Щодо державних свят, то цьогоріч ми по 3 дні відпочивали на Новий рік та Різдво, один день відпочинку будемо мати 8 березня, 3 – на Великдень, 4 – на початку травневих свят, один – на День перемоги, 3 – на Трійцю, по одному – на День Конституції та День Незалежності і 3 – на День захисника України. Сумарна кількість вихідних порахована разом із суботами та неділями, на які припадають святкові періоди.

Дослідження того, де та як українці зазвичай зустрічають Новий рік, «Слово і Діло» демонструвало раніше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: