Відпустка по-європейськи: скільки відпочивають працівники в Україні та ЄС

Читать на русском

Попри закиди про те, що в Україні надто багато свят і занадто тривалі відпустки, виявляється, що в Європі ми зовсім не є лідерами за цим показником.

Так, із 35 днів, які загалом становить відпочинок середньостатистичного українця працездатного віку, 24 дні – відпустка й 11 днів – державні свята. У країнах Європейського Союзу цей показник, як правило, справді нижчий, проте не відрізняється від українського суттєво: в 13 країнах це від 30 до 34 днів, у трьох (Люксембургу, Португалії та Словаччині) – так само, як і в Україні, 35 днів, у Фінляндії, Іспанії та Франції – 36, а в Австрії – 38.

Менш ніж 30 днів на рік відпочивають ірландці, німці, англійці, данці, греки, голландці, словенці та латвійці. Причому, для останніх трьох націй державні свята та відпустка в сумі становлять усього 20 днів.

Детвльніше – в інфографіці «Слова і Діла».

Нагадаємо, раніше «Слова і Діло» вивчило, де й за скільки зазвичай зустрічають Новий рік прості українці. Крім того, портал проаналізував зміни, в тому числі в соцполітиці, що набули чинності із січня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: