У НАЗК повідомили про початок другої хвилі е-декларування

Читать на русском
До 1 квітня 2017 року електронні декларації повинні заповнити особи, які відповідно до закону України Про запобігання корупції займають відповідальне та особливо відповідальне становище.

У НАЗК заявили про початок другої хвилі електронного декларування.

Про це повідомив заступник голови НАЗК Руслан Радецький, передає «Слово і Діло».

Зокрема, до 1 квітня 2017 року електронні декларації повинні заповнити особи, які відповідно до закону України «Про запобігання корупції» займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а також особи, які для цілей цього Закону прирівнюються до осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Небезпечні афтершоки е-декларуванняДані е-декларацій перших осіб держави, чиновників, нардепів, суддів жваво аналізують не лише в Україні, а й більшість закордонних ЗМІ. Які міжнародні наслідки може мати процес оприлюднення декларацій українськими можновладцями?

«При заповненні декларацій за 2016 рік застосовується розмір мінімальної заробітної плати, встановлений на 1 січня 2016 року (1378 гривень).

Також, з 1 січня 2017 року суб'єкти декларування повинні повідомляти НАПК про суттєві зміни в свій майновий стан, якщо отриманий ними дохід, придбане майно перевищують суму в розмірі 50 прожиткових мінімумів (станом на 01.01.2017 - 80 тис. гривень), встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року», - йдеться в повідомленні.

Крім того, як зазначив Радецький, з набуттям чинності законом України «Про Вищу раду юстиції», яким внесені зміни до закону України «Про запобігання корупції», змінено коло осіб, які повинні подавати е-декларації.

У листопаді НАЗК підсумувало перший етап електронного декларування.

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року коло суб'єктів електронного декларування розшириться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: