Порядок перевірки е-декларацій: НАЗК проігнорувало зауваження Мін'юсту

Читать на русском
У Міністерстві юстиції України констатували повне ігнорування Нацагентством із питань запобігання корупції зауважень відомства щодо перевірки е-декларацій.

Національне агентство з питань запобігання корупції проігнорувало зауваження Міністерства юстиції при підготовці порядків перевірки електронних декларацій і моніторингу способу життя чиновників.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мін'юсту.

«За даними попереднього аналізу отриманих документів, НАЗК під час підготовки нової редакції порядку проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та порядку здійснення моніторингу життя особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, знову проігнорувало зауваження Міністерства юстиції», – йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби Мін'юсту, порядки не містять положень щодо інформування особи, щодо якої проводиться перевірка, про початок та завершення відповідних дій. Не прописана й вимога про можливість використання лише достовірної інформації, на підставі якої проводиться перевірка й встановлюються порушення чиновників.

«Варто зазначити, що НАЗК частково врахувало зауваження щодо необхідності визначення чітких термінів проведення перевірок. Вони визначили, що таким терміном є 180 днів із можливістю продовження перевірки ще на 180 днів. На нашу думку, це неприпустимо широкі терміни, враховуючи, що всі державні органи мають надати Агентству інформацію протягом 10 днів», – додали в Мін'юсті.

Нагадаємо, раніше НАЗК передало Мін'юсту допрацьовані порядки перевірки е-декларацій і моніторингу способу життя чиновників. Також Агентство схвалило таку редакцію порядків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: