Бойкот проти Трампа: експерт розповів про ризики зриву інавгурації

Читать на русском
Андрій Мішиндиректор Київського інституту мирних досліджень

Зараз цілком нормальна ситуація, яку можна пояснюити тим, що деякі політики не можуть і не готові усвідомлювати нову політичну реальність.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Київського інституту мирних досліджень Андрій Мішин, аналізуючи протестні настрої та намір конгресменів бойкотувати інавгурацію Трампа.

«Складається нова ситуація, коли зрозуміло, що для частини демократів це вже глобальний стратегічний програш, тому й така реакція на абсолютно символічний процес, такий як інавгурація», – пояснює Мішин.

За його словами, інавгурація американського президента відбувається протягом двох днів, і в перший день під час присяги, навіть якщо вся опозиція піде, це не матиме наслідків.

Оприлюднено інавгураційний графік ТрампаОфіційна частина розпочнеться вранці 19 січня з покладання обраним президентом вінка на Арлінгтонському меморіальному кладовищі. 20 січня президент і віце-президент складуть клятву в Капітолії.

«Другий день – виступи на площі, великий марш, промова перед народом. Існує величезна кількість традицій, і поки що не зовсім зрозуміло, де можливий марш Мадонни, оскільки до таких заходів готуються за місяць. Відбувається зміна сучасної політики й спроба прив'язатися до значущих моментів», – аналізує експерт.

Звичайно, додав він, за всю історію інавгурації зустрічалися різні сюрпризи, але це жодним чином не впливає на американську політику та нову конфігурацію політичних сил.

Як відомо, інавгурація Дональда Трампа відбудеться 20 січня. Група конгресменів-демократів оголосили про бойкот, а тисячі демонстрантів мають намір вийти на вулицю.

Американська співачка Мадонна анонсувала свою участь у жіночому марші на Вашингтон проти новообраного президента США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: