Уляна Супрун: головні обіцянки на чолі МОЗу

Читать на русском

У вівторок депутати від «Опозиційного блоку» зареєстрували в парламенті проект постанови про визнання незадовільними результатів роботи виконувача обов’язків міністра охорони здоров’я Уляни Супрун. Зокрема, «опоблоківці» звинувачують Супрун у зриві програми держзакупівлі ліків на 2016 рік.

Мають претензії до в. о. міністра й у профільному комітеті Ради: нардепів не влаштовує те, що пані Супрун не захотіла ділитися з ними інформацією щодо державних закупівель за 2015 та 2016 роки, а ще – не показала свій диплом лікаря. Сьогодні Супрун із помічниками навіть прийшла на засідання комітету, проте досить швидко його залишила, почувши необґрунтовану, на її думку, критику.

На бік в. о. міністра охорони здоров’я став прем’єр-міністр Володимир Гройсман. «Я нікому не дозволю повертати старі схеми в систему охорони здоров'я. Але розумію, що багато хто з тих, хто критикує наші дії, можливо, мають і добрі наміри. Тому і я б просив МОЗ скомунікуватися з цими людьми, вислухати, зрозуміти, в чому проблема», – заявив глава уряду.

«Слово і Діло», своєю чергою, відзначає, що, відповідно до результатів моніторингу роботи Супрун, вона поки не провалила жодної своєї обіцянки. Виконаних зобов’язань у в. о. міністра наразі три: щодо серпневого звіту про наявність вакцин, щодо закупівлі ліків через міжнародні організації та щодо забезпечення до вересня 2016 року України вакцинами від поліомієліту.

11 обіцянок Супрун на цю мить мають статус «у процесі виконання». Йдеться, наприклад, про такі зобов’язання, як відкриття нового корпусу «Охматдиту» до 1 липня 2017 року, прозорі закупівлі ліків через міжнародні організації, державне страхування для первинної медичної ланки, розширення програми реімбурсації ліків тощо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: