Швейцарія пообіцяла надати Україні безвізовий режим

Читать на русском
Петро Порошенко після зустрічі з президентом Швейцарії Доріс Лойтхард заявив, що Швейцарія надасть Україні безвиз разом з ЄС.

Швейцарія має намір надати Україні безвізовий режим відразу після надання Європейським Союзом громадянам України права безвізового в'їзду в Шенгенську зону.

Про це журналістам повідомив Президент Петро Порошенко під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі (Швейцарія), передає «Слово і Діло».

Втомилися чекати: чому ЄС схвалив безвізовий режим для Грузії, але блокує для УкраїниПолітолог пояснив, чому постпреди країн ЄС надали Грузії безвізовий режим, а розгляд питання щодо Україні відклали як мінімум до весни.

«Ми очікуємо найближчим часом рішення Європейського парламенту щодо безвізового режиму... Відразу, як Україна отримає право безвізових подорожей у країни Шенгенської зони, Швейцарія також одночасно надасть безвізовий режим для українських громадян», - сказав він за підсумками зустрічі з Президентом Швейцарії Доріс Лойтхард.

До цього на форумі Порошенко провів зустріч з головою Китайської Народної Республіки Сі Цзиньпинем, також, за словами Президента, у вівторок у нього запланована зустріч з президентом Європейського банку реконструкції і розвитку Сумою Чакрабарті з керівниками деяких країн-членів ЄС.

Як раніше повідомлялося, Швейцарія має намір виділити Україні 100 млн доларів фінансової допомоги до лютого.

Нагадаємо, безвізовий режим між Україною і Євросоюзом набуде чинності після президентських виборів у Франції навесні 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: