Експерт про безвізовий режим у новому році: якщо не навесні, то вже ніколи

Читать на русском
Кирило Молчановполітолог

Уже всім очевидно, що безвізовий режим нам не надають виключно через політичні мотиви.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кирило Молчанов, аналізуючи ймовірність надання Україні безвізового режиму в новому році.

«Нормальні вимоги до законодавства, тих самих е-декларацій та багато інших умов були виконані. Це вже перетворилося на елемент тиску на Україну, яким зручно шантажувати: не буде боротьби з корупцією чи ще чогось – не отримаєте «безвіз», – розмірковує політолог.

«Напевно, на Печерських пагорбах це вже зрозуміли й змирилися з тим, що цей момент не настане», – додав він.

Річ у тім, що на початку лютого в ЄС лише розглянуть безвізовий режим, без гарантій, що задовільнять. Більше того, є позиція, що до виборів у Франції, які відбудуться в квітні, це питання взагалі не буде порушуватися, тому що французи дуже негативно до цього ставляться.

Безвізовий режим з ЄС: механізм призупинення«Слово і Діло» склало інфографіку щодо реалій безвізового режиму третіх країн з Євросоюзом, а також щодо ухваленого механізму призупинення «безвізу».

«За підсумками виборів у Франції цілком імовірною є перемога євроскептиків – Фійона чи Ле Пен. Тоді про безвізовий режим взагалі не варто говорити», – уточнив експерт.

Як пояснив політолог, варто розділяти позиції євробюрократів, які зацікавлені в безвізовому режимі, тому що це їхній хліб.

«ЄС певою мірою втомився від нашої держави. Є розчарування українською елітою. Якщо безвізовий режим не нададуть навесні, то його вже не буде ніколи», – резюмував Кирило Молчанов.

Відзначимо, ще будучи кандидатом у президенти, Петро Порошенко пообіцяв, що доб'ється протягом першого року своїх повноважень встановлення безвізового режиму з Євросоюзом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: