В ЄК закликали Facebook і Google боротися з фейковими новинами

Читать на русском
Німецькі ЗМІ повідомляють, що в ЄС побоюються впливу на виборчі кампанії за допомогою неправдивих новин.
Жан-Клод Юнкер

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав такі корпорації, як Facebook і Google, докласти зусилля в боротьбі з містифікаціями в інтернеті та фейковими новинами.

Про це він заявив у інтерв'ю газеті Funke, передає «Слово і Діло».

Голова ЄК заявив, що «достовірність – найбільш важливий для них (Facebook і Google) капітал».

У Росії хочуть заборонити Facebook у судовому порядкуМіський суд Санкт-Петербурга зареєстрував позовну заяву про заборону соціальної мережі Facebook на всій території Російської Федерації.

За словами Юнкера, незважаючи на те, що європейці навчилися відрізняти брехню від правди, однак потрібно більше працювати, щоб запобігти впливу шахраїв на виборчі кампанії.

Видання зазначає, що зокрема в Німеччині побоюються, що Росія могла б втрутитися у виборчі кампанії допомогою неправдивих новин.

Нагадаємо, керівництво соціальної мережі Facebook представило стратегію боротьби з великою кількістю фейкових новин, які вже призвели до політичних скандалів на виборах у США.

Для початку компанія полегшить користувачам можливість повідомити про появу фейкової новини. Якщо про неї заявить певне число користувачів, то новина буде спрямована на перевірку в інформагенції та інші сторонні компанії, які займаються фактчекінгом (перевіркою інформації).

Раніше повідомлялося, що Facebook запускає нову мережу для «білих комірців».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: