Україна і Білорусь розширюють торгові відносини – МЕРТ

Читать на русском
Україна і Білорусь спільно вироблятимуть тролейбуси, розширять модельний ряд ліфтів загального виробництва.

За 8 місяців 2016 року товарообіг між Україною та Білоруссю становив $2,3 млрд, що на 9% більше порівняно з відповідним періодом минулого року, з яких лише $537,4 млн – український експорт, решта $1,76 млрд – імпорт із Білорусі.

Перспективи розвитку промислової кооперації в 2017-2020 роках обговорили сьогодні заступник голови МЕРТ України Юрій Бровченко та заступник міністра промисловості Білорусі Дмитро Корчик, передає «Слово і Діло».

«Розвиток співпраці у сфері машинобудування є одним із головних пріоритетів українсько-білоруського співробітництва. В підготовленій дорожній карті з розвитку співробітництва на 2017-2020 роки відображені в першу чергу проекти машинобудування, зокрема виробництва тракторів, зерно- та кормозбиральних комбайнів, вагонів, будівельної та комунальної техніки», – розповів заступник міністра.

Дмитро Корчик підтвердив, що «промисловість України та Білорусі доповнюють одна одну й постійно ростуть».

Планується, що Україна та Білорусь спільно вироблятимуть тролейбуси й розширять модельний ряд ліфтів загального виробництва. Планується організація низки спільних виробництв, наприклад, сільськогосподарської техніки спільно з холдингом «Гомельмаш».

Нагадаємо, що після запровадженого Російською Федерацією нового режиму транзиту через її територію вантажів з України до Казахстану транзит вантажів не провадиться.

Як повідомлялося раніше, Кремль готується до масштабної провокації проти України на території Білорусі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: