Дохід від транзиту газу вперше може перевищити витрати на його купівлю – НБУ

Читать на русском
За розрахунками НБУ, 2017-й може бути першим роком, коли доходи від транзиту газу можуть перевищити витрати на його імпорт.
Дмитро Сологуб

Національний банк допускає позитивний зовнішньоторговий баланс України в сегменті імпорту природного газу та експорту послуг із його транзиту цього року, що може відбутися вперше в історії країни.

Про це повідомив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб на прес-конференції в четвер, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Наступний рік, за нашими розрахунками, може бути першим роком, коли доходи від транзиту газу можуть перевищити витрати на імпорт газу», – сказав він.

«Газпром» вийшов на рівень максимального прокачування газу через Україну – УкртрансгазВАТ «Газпром» сьогодні подало найбільшу заявку на транзит природного газу через газотранспортну систему (ГТС) України за останній рік.

За даними оператора українських магістральних мереж ПАТ «Укртрансгаз», Україна за підсумками цього року планує збільшити транзит природного газу до країн ЄС на 19% або до 80 млрд куб. м.

Як повідомлялося раніше, за десять з половиною місяців обсяг поставок газу в далеке зарубіжжя через Україну зріс на 12,2 млрд куб. м, забезпечивши таким чином 82% приросту європейського експорту «Газпрому».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: