Двозначність статусу Медведчука та роль Кучми для «Мінська». Оцінка експерта

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Парадоксально, але великим політичним досвідом серед представників України в Тристоронній контактній групі можуть похвалитися хіба що Леонід Кучма та Віктор Медведчук.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політичний експерт Петро Олещук, передає «Слово і Діло».

«Двозначність статусу Медведчука, про яку постійно говорять наші представники, викликає найбільше запитань. І в СБУ, і в контактній групі постійно підкреслюють його значимість для переговорного процесу, принаймні на окремих напрямках, але водночас ухиляються від конкретних відповідей про його повноваження, статус і роблять вигляд, що «він тут взагалі ні до чого», – розмірковує Олещук.

Наприклад, уточнив експерт, голова СБУ Грицак у своєму останньому інтерв’ю наголошував на ролі Медведчука в переговорах із Росією та самопроголошеними «ДНР/ЛНР».

«Провели один дуже хороший обмін – ми віддали 220 людей, але забрали понад 150 людей своїх. Це було перед новим 2015 роком. Тоді Медведчук нам справді допоміг», – відзвітував Грицак.

«Ці слова дозволяють зробити припущення, що роль лідера «Українського вибору» все ж виходить за межі суто «технічної» та є значно вагомішою, ніж намагаються подати нам деякі «офіційні представники», – підкреслив політолог.

«Постійні ці недомовки, інсинуації та спроби представити все в іншому світлі, ніж воно є насправді, – все це не сприяє довірі громадськості до переговорного процесу», – резюмував Петро Олещук.

Нещодавно Леонід Кучма заявив про намір залишити переговорний процес у Мінську, оскільки вважає, що «дорожню карту» узгодити не вдасться.

Нагадаємо, Кучма представляє Україну в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі з липня 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: