Порошенко вибачився за непопулярні рішення, пов’язані з МВФ

Читать на русском
Підтримка Міжнародного валютного фонду є критично важливою для України, хоча за неї й довелося заплатити мільйонам українських родин, визнав Петро Порошенко.
Петро ПорошенкоФото з відкритих джерел

Петро Порошенко визнав, що заходи, впроваджені на вимогу Міжнародного валютного фонду, вдарили по мільйонах українських родин.

Про це він сказав у своєму зверненні, присвяченому третій річниці Революції Гідності, пише «Слово і Діло».

«Критично важливою для нас була і все ще залишається підтримка Міжнародного валютного фонду. А Фонд ніколи не виписує солодких ліків. Тож я розумію, що, ми зробили мимоволі боляче мільйонам родин. За це не гріх і перепросити. Але я впевнений, що незабаром ефективність вжитих заходів відчуватиме все більша й більша кількість людей», – зазначив Глава держави.

Україна ризикує залишитися без траншу МВФ через гальмування реформ – ГонтареваГолова Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що в 2017 році економічна й фінансова стабільність у країні може опинитися під загрозою через заморожування співпраці з МВФ.

Разом із тим, він вважає, що економіка України «виписана з реанімації і демонструє ознаки одужання».

«Але не можу не поділитися своїм чітким баченням, що найскладніше в економці ми пережили і все буде гаразд, якщо ми з вами не дозволимо окремим політиканам обнулити результат, досягнутий такою дорогою ціною», – підкреслив Порошенко.

Як відомо, місія МВФ закінчила роботу в Україні 17 листопада.

Нагадаємо, завтра в Києві через відзначення річниці Революції Гідності буде частково обмежено рух транспорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: