Енергетика сонця й вітру вперше перевищила можливості вугільних станцій

Читать на русском
Світові можливості з вироблення енергії з поновлюваних джерел перегнали можливості вугільної енергетики.

У 2015 році обсяг сукупних світових потужностей відновлюваної енергії вперше перевищив кількість енергії, що виробляється з використанням вугілля.

Про це йдеться в звіті Міжнародного енергетичного агентства (IEA), передає «Слово і Діло».

За даними агентства, наведеними в новому звіті, минулого року на поновлювані джерела енергії припала більш ніж половина приросту всіх енергетичних потужностей.

За інформацією в доповіді, в 2015 році в світі щодня встановлювалися півмільйона сонячних панелей, а в одному лише Китаї щогодини встановлювали в середньому по дві вітрові турбіни.

Дві сонячні електростанції почали будувати в зоні відчуження ЧАЕС – СемеракУкраїнські компанії почали будувати дві сонячні електростанції в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

Поновлювані джерела енергії, наприклад, промениста енергія Сонця, вітру та гідроенергія вважаються ключовим елементом у міжнародних зусиллях у боротьбі зі змінами клімату.

Як повідомлялося раніше, в місті Деражня Хмельницької області почалися роботи з будівництва сонячної електростанції (СЕС) на місці виробленого кар'єру колишнього цегляного заводу.

Управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції в Кіровоградській області прийнята в експлуатацію фотогальванічна електростанція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: