У Придністров'ї затримали шість українців

Читать на русском

Так зване  КДБ Придністров’я затримало шість громадян України, які нібито вели приховане спостереження. У КДБ ПМР повідомили, що серед затриманих – співробітник Державної прикордонної служби України.
Фото з відкритих джерел

Так зване «КДБ Придністров’я» затримало шість громадян України, які нібито вели приховане спостереження.

Про це йдеться на їх сайті «КДБ ПМР», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське радіо».

Зазначається, що українців затримали 19 жовтня на околиці села Ротар Кам’янського району.

«Оперативними співробітниками прикордонного загону було затримано 6 (шість) громадян України, які вели приховане спостереження в районі проведення навчань підрозділів КДБ ПМР» – йдеться у повідомленні.

Серед затриманих – співробітник Державної прикордонної служби України.

Порошенко запропонував Румунії «розморозити» Придністров'яПід час зустрічі з президентом Румунії Йоганнісом Порошенко запропонував спільно повернути Придністров'я до складу Молдови.

У Держприкордонслужбі України заявили, що затримані в Придністров’ї українці не вели ніяких спостережень.

«За нашою інформацією, ці люди не вели ніякого військового спостереження, навчань чи інших дій. Громадянин Малюта ніякого відношення до військової служби, до служби у державній службі не має. Він працював лише сезонно кочегаром в одному із відділів», – розповів прес-секретар відомства Олег Слободян.

Він повідомив, що українців затримали десь поблизу лінії державного кордону і видали російським представникам на Придністровському сегменті Молдови як «нібито, військові особи, які вели спостереження». За його Слободяна, затримані продовжують залишатись у невизнаній «Придністровській Молдовській республіці».

Нагадаємо, у вересні повідомлялось, що Придністров'я почало підготовку приєднання до РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: