Жебрівський поставив Олланду умову щодо виборів на Донбасі

Читать на русском
Глава Донецької ВЦА Павло Жебрівський у відповідь президенту Франції Франсуа Олланду, який запропонував провести вибори на Донбасі, порадив йому поїхати на окуповані території.

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив про готовність провести вибори на окупований територіях, якщо президент Франції приїде на Донбас допомогти їх підготувати.

«Вибори на окупованих територіях готовий проводити тільки після того як пан Олланд разом зі мною погодиться проводити на цих територіях передвиборчу агітацію. Ну, і нам ще потрібно буде там створити виборчі дільниці, сформувати комісії, актуалізувати списки виборців і так далі для проведення виборів», – написав голова Донецької ВЦА у Facebook.

За словами Павла Жебрівського, Франція та Німеччина повинні збагнути, що вибори – це вільне волевиявлення, якого не може бути на данний момент на окупованих територіях.

«Про який вільний вибір може йтися, якщо українська мова і українська символіка там сьогодні під забороною? А за їх використання на тій території – 100% гарантія зникнути десь у підвалах», – пише чиновник.

Раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков різко розкритикував заяву президента Франції Франсуа Олланда, який запропонував провести на Донбасі місцеві вибори, а потім вивести російські війська з регіону й повернути контроль над українсько-російським кордоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: