Україна та ОБСЄ погодили план контролю кордону з РФ на Донбасі

Читать на русском
Україна узгодила з Організацією з безпеки та співробітництва в Європі план того, як організація візьме під свій контроль ділянку кордону з Росією на Донбасі.
Глава МЗС України Павло Клімкін

Україна узгодила з Організацією з безпеки та співробітництва в Європі план контролю ділянки кордону з Росією на Донбасі.

Про це заявив голова МЗС України Павло Клімкін, передає «Слово і Діло».

За словами Клімкіна, план складається з трьох пунктів: 1) розміщення на неконтрольованій ділянці кордону дев'яти баз ОБСЄ; 2) розміщення обладнання для спостереження за рухом на кордоні, в тому числі інфрачервоних датчиків; 3) розміщення груп ОБСЄ у всіх пунктах пропуску та забезпечення їм можливості проводити моніторинг.

«Якщо ми це зробимо, то, в принципі, ми будемо мати достатньо надійну гарантію, що трафік і російських регулярних військ, і техніки, і найманців, і боєприпасів і всього, що є, буде перекритий ОБСЄ», – сказав міністр.

Біля Петрівського ВСУ облаштовують пост і укриття для місії ОБСЄВСУ почали облаштування спостережного поста і укриття для СММ ОБСЄ на ділянці поблизу села Петровське, де відбулося симетричне розведення сил і засобів на відстань 1 км від лінії зіткнення.

Він також уточнив, що Росія поки не погодилася на цей план.

При цьому глава МЗС зазначив, що зараз Росія свідомо затягує виконання Мінських домовленостей.

«Ми не можемо шукати компромісу щодо «Мінська». Мінські домовленості необхідно просто виконати. Росія ж намагається перевернути логіку «Мінська», – підкреслив міністр.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков різко розкритикував заяву президента Франції Франсуа Олланда, який запропонував провести на Донбасі місцеві вибори, а потім вивести російські війська з регіону й повернути контроль над українсько-російським кордоном.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: