Наскільки подорожчають опалення та гаряча вода з 1 липня цього року

Читать на русском

9 червня 2016 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, вирішила підвищити тарифи на опалення та гарячу воду.

«Слово і Діло» пропонує до уваги читачів інформацію про те, як зміняться платежі за цими послугами залежно від регіону проживання.

Тут потрібно враховувати, що до розрахунку не бралися такі постачальники, як Кузнецовське міське комунальне підприємство (м. Вараш, Рівненська обл.) та КП «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» (м. Южноукраїнськ, Миколаївська обл.).

Це постачальники послуг ЖКГ у містах-супутниках атомних електростанцій, ціни яких значно відрізняються від загальноукраїнських.

Так, у Вараші опалення 1 кв. м житла до підвищення коштувало 2,92 грн, після підвищення стане – 3,9 грн. Гаряча вода коштувала 14,91/куб. м, а стане – 15,58 грн за кубометр.

В Южноукраїнську опалення 1 кв. м коштувало 4,40 грн, стане – 4,73 грн, водночас вартість гарячої води була 16,86 грн/куб. м, а стане – 17,57 грн/куб. м.

Варто відзначити, що Закарпатська область повністю перейшла на автономне опалення, тому тарифоутворення в цій області відбувається за іншим принципом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: