Вступна кампанія-2016: рейтинг вишів України за містами

Читать на русском

Київ прогнозовано став лідером за кількістю вищих навчальних закладів, що увійшли до консолідованого рейтингу вишів України. Останній, складений за підсумками 2015 року, включив у себе 286 навчальних закладів з усіх регіонів країни. «Слово і Діло» вивчило консолідований рейтинг Міносвіти, зведений на основі думок трьох експертних груп: («Топ-200 Україна», Scorpus, «Вебометрикс»), які дали оцінку вишам України за різними критеріями – від висновків академічного співтовариства й кількості цитувань наукових публікацій до активності веб-сайтів ВНЗ.

65 із них працюють саме в столиці. Найбільш престижним університетом за всіма критеріями оцінювання вкотре став КНУ ім. Т. Шевченка. А от другу позицію експерти віддали Харківському університету ім. В. Каразіна.

Загалом, якщо поглянути на концентрацію навчальних закладів-учасників рейтингу, можна побачити, що найбільшими освітніми центрами України є Київ, Харків, Львів та Одеса.

Щодо навчальних закладів, розташованих у містах, населення яких складає менше 1 мільйона осіб, то тут лідирують ЛНУ ім. І. Франка, «Львівська політехніка» та Сумський державний університет, які посідають 5, 6 та 8 сходинки в загальному рейтингу відповідно.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: