Друзі України: які країни Європи підтримують українців?

Читать на русском

21-22 травня українці відзначали Дні Європи. До слова, Україна – єдина країна, що не є членом ЄС, але відзначає це свято на державному рівні. Підвбиваючи підсумки свята, «Слово і Діло» підготувало інфографіку, яка наочно демонструє, які країни-члени Євросоюзу підтримують Україну.

Головні європейські друзі України – сусідня Польща, країни Балтії (Латвія, Литва та Естонія), Великобританія, а також Фінляндія, Данія та Швеція. Вони активно підтримують Україну в процесі інтеграції, надають політичну, матеріальну та військову допомогу.

Як виконують свої обіцянки «єврооптимісти»?«Слово і Діло» проаналізувало виконання обіцянок народними депутатами України-членами міжфракційного об’єднання «Єврооптимісти».

Нідерланди, Німеччина й Франція ведуть лояльну політику щодо України: підтримують євроінтеграцію й надають різнобічну допомогу. Іспанія, Португалія та Італія, хоч і не роблять відкритих заяв на підтримку України, але й не являються «євроскептиками».

Найменшу підтримку євроінтеграції України надають Греція, Австрія, Угорщина та Чехія – члени ЄС, які більше за інших залежать від російського газу.

Детальніше – на інфографіці нижче.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: