ЄС допоможе місцевій українській владі з євроінтеграцією

Читать на русском
Team Europe ставить перед собою мету зміцнити діалог між Україною та ЄС на рівні регіонів. Однак Team Europe поки відчуває кадровий голод.

У Харкові та Одесі розпочав роботу Team Europe – проект представництва Європейського Союзу в Україні, згідно з яким події регіону будуть обговорюватися в площині євроінтеграційних реформ.

Перша зустріч Team Europe пройшла 26 лютого в Харкові, де експерти обговорили євроінтеграцію як стимул для необхідних реформ в Україні, пише Бюлетень представництва ЄС в Україні, повідомляє «Слово і Діло».

«Наші зустрічі та інформаційні кампанії у всіх куточках України свідчать про те, що досить слабким є дискурс дебатів про Європу та місце України в ній, про пріоритетні для євроінтеграції реформи», – заявив керівник відділу преси та інформації представництва Євросоюзу в Україні Юргис Вілчінскас.

Андрій ПарубійНародний депутат України
Парубій заявив, що в 2016 році громадяни України зможуть без віз їхати за кордонСказано 17 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

За його словами, Team Europe ставить перед собою мету зміцнити діалог між Україною та ЄС на місцевому рівні, поза Києвом. Однак у роботі Team Europe поки не вистачає експертів, які могли б розповісти та пояснити це, «покласти» події міста, регіону або країни до європейського контексту, вести дискусію про реформи, європейські цінності, допомогу ЄС Україні.

«Нам потрібні, так би мовити, напівпровідники, які на місцях могли б декодувати для широкого загалу різні європейські питання», – зазначає Вілчінскас.

Він додав, що подібні інструменти застосовували свого часу в деяких постсоціалістичних країнах під час їх інтеграції до ЄС. «Планується, що згодом проект Team Europe пошириться на інші міста України», – поділився планами Вілчінскас.

Інтеграція по-партизанськи: Україна й НАТО посилюють співпрацюУкраїна все активніше демонструє свої наміри долучитися до безпекових програм НАТО, адже іншого шляху реформувати свою армію за кращими світовими зразками та протистояти агресивним випадам Росії поки що немає.

«Дуже важливо також запустити європейську дискусію таким чином, щоб вона «чіплялася» за внутрішню дискусію, реальні проблеми міста, не була абстрактною. Так само важливо, щоб ми не скотилися до порожньої пропаганди», – говорить один із членів харківської команди Тарас Данько.

Як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що до війни на сході України та анексії Криму призвели не євроінтеграційні прагнення України, а дії Росії.

Нагадаємо, що Європейський Союз розкритикував виконання Україною зобов'язань щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: