Томенко оскаржив позбавлення депутатського мандата

Читать на русском
Йдеться про визнання неправомірними скасування рішення ХІІ позачергового з'їзду партії Блок Петра Порошенка Солідарність № 8-ПД від 25 березня 2016 року Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Миколи Томенка.
Микола Томенко

Микола Томенко оскаржив рішення «Блоку Петра Порошенка» про позбавлення його депутатських повноважень шляхом подання позову до Вищого адміністративного суду України.

Про це повідомили в прес-службі Миколи Томенка, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми розуміємо, що в даному випадку мова йде про тривалий судовий процес, який закінчиться рішенням Європейського суду з прав людини», – підкреслив Томенко.

Йдеться про визнання неправомірним та скасування рішення ХІІ позачергового з'їзду партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» № 8-ПД від 25 березня 2016 року «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Миколи Томенка».

Фірсов обіцяє не вступати в партію "Солідарність"Сказано 28 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

У прес-службі Томенка зазначають, що цієї номою Основного Закону встановлюється обов'язкова передумова дострокового припинення повноважень народного депутата у зв'язку з його виходом з фракції – наявність закону.

«За відсутності відповідного закону рішення з'їзду партії є недостатньою підставою для дострокового припинення повноважень народного депутата», – підкреслили в прес-службі Томенка.

Томенко також призводить висновок Венеціанської комісії, в якому йдеться про те, що «обов'язковість членства народного депутата в парламентській фракції або блоці порушує незалежність депутата і може вважатися неконституційною, беручи до уваги те, що члени парламенту повинні представляти весь народ, а не партії, до яких належать» (12-13).12.2003).

Полювання на відьом: навіщо депутатам закон про «партійну диктатуру»?«Слово і Діло» спробувало розібратися у справжніх причинах прийняття законопроекту, який в народі вже прозвали законом про «партійну диктатуру».

Нагадаємо, що народні депутати Микола Томенко та Єгор Фірсов вийшли з фракції партії «Блок Петра Порошенка» через незгоду з діями фракції. А 25 березня з'їзд партії «БПП» прийняв рішення про дострокове припинення повноважень Томенко і Фірсова в зв'язку з виходом зі складу парламентської фракції «БПП».

Як раніше повідомлялося, місця опальних депутатів БПП займуть Олександр Бригинець та Дмитро Білоцерківець.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: