Розгляд «безвізових законів» у Верховній Раді: онлайн-трансляція

Читать на русском
Політична криза в країні триває і замість його рішення політики продовжують торги за посаду прем'єр-міністра України.

Сьогодні на сесії Верховної Ради України народні депутати вже котре розглянуть так звані «безвізові закони», в тому числі законопроект про електронні декларації, який Президент України Петро Порошенко ветував та повернув до парламенту з поправками.

Онлайн-трансляцію засідання Верховної Ради веде «Слово і Діло».

Ранкове засідання парламенту почалося зі вступних слів представників фракцій Ради. Потім слово взяв спікер парламенту Володимир Гройсман, який оповістив нардепів про внесення Президентом України Петром Порошенком закону про електронні декларації з поправками, які зранку антикорупційний комітет повністю підтримав.

10:46

Заступник глави Адміністрації Президента України Олександр Данилюк представляє законопроект про е-декларації з поправками Порошенка. За його словами, ці поправки підтримали експерт із «Реанімаційного пакету реформ» та в Єврокомісії.

Під час запитань до представника Президента слово взяв лідер фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко, який заявив, що Україна – суверенна держава й сама розбереться, вносити правки до закону чи ні.

10:52

Голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв дякує Президенту за вето закону. За його словами, деякі поправки Порошенка викликають занепокоєння. «Особливо в частині покарання, де, крім ув'язнення, пропонується запроваджувати штрафи за брехню суддів у деклараціях», – зауважив Соболєв.

10:58

Народний депутат Віктор Чумак заявив, що за брехню в деклараціях передбачається два види відповідальності – адміністративна та кримінальна. За його словами, за менші суми будуть притягувати до адміністративної відповідальності, а за більші – до кримінальної, що допоможе суддям вирішувати, який вид обирати. Чумака в цьому підтримав нардеп Борислав Береза, який зазначив, що в законопроекті не вказані інструменти цього регулювання.

Єгор Соболєв погодився з виступаючими й сказав, що в законопроекті немає інструментів регулювання видів відповідальності. Він зазначив, що цим має займатися Національне агентство із запобігання корупції, але «уряд Яценюка ніяк не може його створити».

11:06

Верховна Рада України ухвалила законопроект №3755 щодо електронного декларування. За відповідне рішення проголосувало 278 народних депутатів.

Верховна Рада України онлайн трансляція - 15.03.2016 ранокВерховна Рада

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: